Koncem dubna byly zahájeny dodávky bezdrátových sluchátek Pixel Buds od Googlu, které jsou přímou konkurencí pro AirPods a AirPods Pro od Applu. Pokud jde o cenu a sadu funkcí, jsou Pixel Buds více podobné „AirPods“ než „AirPods Pro“. Cena Pixel Buds je 179 USD, mezi cenami standardních ‌AirPods‌ (159 $) a ‌AirPods‌ s bezdrátovým nabíjením (199 USD).



Nejsou tak drahé jako ‌AirPods Pro‌, a to proto, že v Pixel Buds není zahrnuto žádné aktivní potlačení hluku.

Pixel Buds mají o něco více společného s „AirPods Pro“ než „AirPods“, se silikonovými hroty (s více možnostmi velikosti), které se vejdou do uší. „AirPods“ samozřejmě nemají silikonové špičky a na rozdíl od většiny ostatních sluchátek na trhu.

Google dal Pixel Buds unikátní design s matně bílým tělem ve tvaru Mentosu, které jsou mimo uši a poskytuje malý povrch pro gesta. Google ve skutečnosti vyráběl Pixel Buds již dříve, ale toto je první bezdrátová verze – předchozí model měl mezi dvěma sluchátky drát.

Zjistili jsme, že Pixel Buds se nosí pohodlně, ale stejně jako u jiných sluchátek do uší se i po dlouhé době používání ušní unavují a může docházet k bolesti uší. Pro kratší periody poslechu byly Pixel Buds pohodlné, stejně jako ‌AirPods‌ a ‌AirPods Pro‌ pro většinu lidí.

Malý Mentos zvenčí je užitečný. Jedním klepnutím přehrajete / pozastavíte, dvojitým klepnutím na další skladbu a trojitým klepnutím se vrátíte zpět. K dispozici je také možnost ovládat hlasitost posunutím zleva doprava, což je užitečná funkce, která chybí v „AirPods“.

Pokud jde o kvalitu zvuku, Pixel Buds dobře fungují na hudbu a videa. Existuje nízká, střední a vysoká frekvence a různé nástroje mohou být jasně slyšet. Nedostatek basů byl stížností u Pixel Buds, ale myslíme si, že to zní lépe než ‌AirPods‌ a ‌AirPods Pro‌.

Naše Pixel Buds však měly hlavní problém a zdá se, že jsme mohli mít i vadný pár. Bez přehrávání hudby přichází z pravého ucha vysoký zvuk. Vypínají se při přehrávání hudby, ale během hovoru jdou slyšet. Získáme od Googlu nový pár a v tomto článku poskytneme aktualizaci o tom, zda je tento pár funkční.

Stejně jako ‌AirPods‌ a ‌AirPods Pro‌ přichází Pixel Buds s pouzdrem pro bezdrátové nabíjení, které prodlužuje životnost baterie. Je dost podobný pouzdru pro AirPods‌ a AirPods Pro.

Předpokládá se, že Pixel Buds vydrží až pět hodin, než je třeba je znovu nabít, přičemž pouzdro přidává až 24 hodin poslechového času. Pouzdro se nabíjí přes USB-C nebo bezdrátovou nabíjecí podložku založenou na Qi, zatímco „AirPods“ jsou omezeny na nabíjení Lightning nebo Qi, pokud byl bezdrátový obal zakoupen.