Společnost Apple má zveřejnit finanční výsledky za třetí fiskální čtvrtletí 30. července a analytici předpovídají tržby za služby ve výši 13,1 miliard dolarů, což je o 15 procent více než v předchozím roce.



Většina z těchto zisků však bude spíše ze starších služeb, jako je App Store než z těch nových. Služba Apple TV+ vstoupila na již přeplněný trh, když byla spuštěna loni v listopadu, a Gurman cituje odhady jednoho analytika, podle kterého se zaregistrovalo méně než 15 procent zákazníků, a to i přesto, že si ji zákazníci mohou vyzkoušet na rok zdarma s nákupem iPhonu nebo jiného zařízení. Podobně je to se službou Apple Arcade, která byla spuštěna loni v září. Apple údajně nedávno změnil svou strategii a zrušil smlouvy s některými vývojáři, protože hledal jiné tituly, které by mohly přilákat zákazníky. Někteří vývojáři spekulovali, že změna strategie naznačuje, že růst předplatitelů je slabší, než se očekávalo, a společnost Apple také nedávno začala nabízet některým lidem druhý zkušební měsíc zdarma.

Nejhůře je na tom služba Apple News+, která byla spuštěna v březnu 2019. ‌Služba poskytuje přístup ke stovkám časopisů. Společnost Apple neposkytla informace o počtu odběratelů ‌‌Apple News‌‌+, ale zpráva z listopadu naznačovala, že se Apple snaží přilákat nové odběratele. Ke službě Apple News+ se přihlásilo 200 000 lidí za prvních 48 hodin od vydání, ale od té doby se jejich počet příliš nezvýšil. Naopak ‌App Store‌ vydělal vývojářům v první polovině roku 2020 32,8 miliard dolarů, což je o více než 20 procent více než v předchozím roce, podle odhadů Sensor Tower.