Společnost Apple dnes na své stránce oznámila, že uspořádá speciální Event v úterý 15. září v 10:00 hodin v divadle Steva Jobse v Apple Parku v kalifornském Cupertinu. Stejně jako WWDC bude událost pouze virtuální.



Apple v letošním roce zatím nevydal mnoho produktů kvůli pandemii, takže je toho hodně, co očekávat. Event se pravděpodobně zaměří na nové iPhony a letos očekáváme čtyři modely ve třech velikostech. iPhone 12, který bude dostupnějším modelem‌, bude k dispozici ve velikostech 5,4 a 6,1 palce. 5,4palcový model bude nejmenší iPhone‌, který Apple vydal za poslední roky. iPhone 12‌ Pro bude k dispozici v rozměrech 6,1 a 6,7 ​​palce. 6,7palcový ‌iPhone‌ bude naopak největší ‌iPhone‌, jaký kdy Apple vydal. Všechny iPhony budou vybaveny funkcí Face ID, TrueDepth, budou podporovat 5G a budou mít nový design ve stylu iPadu Pro, který odstraní zaoblené hrany, které se používají od ‌iPhone‌ 6.

Očekává se nová technologie fotoaparátu, špičkové modely budou obsahovat LiDAR skener podobný jako iPad Pro‌, a možná 120Hz displej. Všechny nové iPhony budou používat rychlejší čipy A14. Apple potvrdil, že letošní iPhony budou spuštěny o několik týdnů později než obvykle.

Spolu s novými iPhony také očekáváme Apple Watch Series 6, které by měly vypadat podobně jako Apple Watch Series 5. Může však mít nové funkce týkající se zdraví, například detekce hladiny kyslíku v krvi.

Apple by také mohl představit 11palcový ‌iPad‌ Air, který by měl obsahovat displej na celé obrazovce s Touch ID buď zabudovaným do tlačítka napájení nebo pod displejem. A také nějaký levnější model.

Očekáváme první Macy s procesory Apple Silicon, které by mohly přijít v podobě nového MacBooku Air a přepracovaného 23 nebo 24palcového iMacu. Mezi další produkty, které bychom mohli vidět, patří sluchátka AirPods Studio, AirTags, nějaká bezdrátová nabíjecí podložka a menší levný HomePod.