Apple dnes představil Apple Watch Series 6, které mají stejný design jako modely Series 4 a Series 5, ale s vylepšeními uvnitř, novou modrou barvou a novými funkcemi – včetně přidání snímače oxymetru.



Apple Watch Series 6 přichází s oximetrickým senzorem, který je schopen měřit hladinu kyslíku v krvi. Hladiny kyslíku v krvi mezi 95% a 100% jsou považovány za normální; hladina kyslíku v krvi pod 80% může vést ke zhoršení funkce srdce a mozku. Pokud Apple Watch detekuje hladinu kyslíku v krvi pod určitou hodnotou, upozorní uživatele. Apple Watch Series 6 také obsahují nový rychlejší čip S6, založeným na čipu A13 Bionic, který je o 20 procent rychlejší než model předchozí generace a nové senzory, včetně výškoměru.

Kromě toho má Apple Watch Series 6 2,5krát jasnější vždy zapnutý displej, včetně vždy zapnutého výškoměru. Apple Watch Series 6 jsou k dispozici v nové modré barvě a také je k dispozici ve variantě PRODUCT (RED). K dispozici jsou také nové ciferníky, jako ciferník například můžete použít Memoji. Apple Watch Series 6 zakoupíte za cenu od 11 490 Kč, v modré barvě za cenu od 12 890 Kč.

Zdroj: MacRumors.com, 9to5mac.com