Apple vydal GM iOS a iPadOS 14, watchOS 7 a tvOS 14 pro vývojáře. Jako Golden Master jsou označeny finální aktualizace, které jsou dostupny vývojářům těsně před jejich vydáním pro veřejnost.



iOS a iPadOS 14 obsahuje spoustu novinek a vylepšení, například widgety, podporu funkce obraz v obraze, App Clips a další. Knihovna aplikací zobrazuje všechny nainstalované aplikace na jednom místě, a to jak v zobrazení ikon, tak v abecedním seznamu. Spoustu vylepšení také obdržela aplikace Zprávy, k dispozici jsou zmínky, možnost odesílání odpovědi na konkrétního uživatele ve skupinových konverzacích, filtrování zpráv a další. tvOS 14 obsahuje aplikaci Domácnost a podporu více uživatelů pro Apple Arcade a další.

watchOS 7‌ je hlavní aktualizace, která obsahuje novou funkci sledování spánku, která je navržena tak, aby měřila, jak dlouho spíte. Apple Watch vás mohou probudit haptickými vibracemi a ráno vám zobrazí zprávu o počasí a informace o výdrži baterie. K dispozici je také funkce pro správné mytí rukou, sdílení ciferníků, nový ciferník Chronograph Pro s tachymetrem, aktualizace komplikací a nové možnosti cvičení v přejmenované aplikaci Fitness, kterou znáte jako Aktivita. watchOS 7‌ je kompatibilní s Apple Watch Series 3, Apple Watch Series 4 a Apple Watch Series 5.

iOS a iPadOS:

  • Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru

watchOS:

  • Aplikace Watch v iPhonu: Moje hodinky > Obecné > Aktualizace softwaru (Apple Watch musí být připojeny k nabíječce a mít minimálně 50% baterie a v dosahu iPhonu).

tvOS:

  • Nastavení > Systém > Aktualizace softwaru

Zdroj: MacRumors.com