Apple na své zářijové Keynote představil Apple Watch Series 6, ale také levnější model, Apple Watch SE. V dnešním článku se podíváme na to, co všechno nabízí a zda je výhodnější pořídit si Apple Watch SE nebo Apple Watch Series 3.



Design a displej

Jedním z nejvýraznějších rozdílů mezi Apple Watch Series 3 a Apple Watch SE je design. Apple Watch Series 3 mají robustnější design s menším displejem a většími rámečky. K dispozici jsou v rozměrech 38 mm a 42 mm. Apple Watch SE mají stejný design jako Apple Watch Series 4, Series 5 a Series 6. To znamená, že získáte štíhlejší rámečky se zaoblenými rohy displeje.

Velikost displeje – porovnání:

  • 38 mm Apple Watch Series 3: 563 čtverečních mm
  • 40mm Apple Watch SE: 759 čtverečních mm
  • 42 mm Apple Watch Series 3: 740 čtverečních mm
  • 44mm displej Apple Watch SE: 977 čtverečních mm

Apple Watch Series 3 a Apple Watch SE nemají vždy zapnutý displej, tato funkce k dispozici pouze u Apple Watch Series 5 a Apple Watch Series 6. Apple Watch Series 3 a Apple Watch SE mají OLED Retina displej s maximálním jasem 1000 nitů, i když Apple Watch SE obsahují také technologii LTPO šetřící energii, která by mohla prodloužit životnost baterie.

Výkon a životnost baterie

Dalším významným rozdílem mezi Apple Watch Series 3 a Apple Watch SE je výkon. Apple Watch Series 3 obsahují dvoujádrový procesor Apple S3, zatímco Apple Watch SE jsou vybaveny procesorem Apple S5. Apple říká, že Apple Watch SE jsou až dvakrát rychlejší než Apple Watch Series 3. To znamená, že můžete očekávat, že výkon aplikací, Siri a dalších funkcí bude u Apple Watch SE běžet výrazně rychleji než u Apple Watch Series 3. Apple Watch SE také v budoucnu pravděpodobněji obdrží další softwarové funkce, zatímco Apple Watch Series 3 by mohly být z dalších funkcí vynechány kvůli výkonu. Pokud jde o výdrž baterie, Apple uvádí, že Apple Watch Series 3 a Apple Watch SE mohou na jedno nabití vydržet až 18 hodin.

Zdravotní funkce

Apple Watch Series 3 ani Apple Watch SE neobsahují nejnovější zdravotní funkce, včetně EKG a detekce hladiny kyslíku v krvi. Pokud hledáte ty nejlepší Apple Watch z hlediska zdravotních funkcí, jsou Apple Watch Series 6 nejlepší volbou. Apple Watch Series 3 a Apple Watch SE vás upozorní na vysokou a nízkou srdeční frekvenci i na nepravidelný srdeční rytmus. Oba modely také obsahují funkci Tíseň SOS, ale pouze Apple Watch SE mají monitorování hluku a detekci pádu.

Cena

Apple Watch Series 3 jsou k dispozici ve velikostech 38 mm a 42 mm. První vás bude stát 5 790 Kč, zatímco druhé vás budou stát 6 590Kč. Apple Watch SE jsou k dispozici ve velikostech 40 mm a 44 mm, přičemž první zakoupíte za 7 990 Kč, druhé vás budou stát 8 790 Kč.

Pro někoho, kdo si chce zakoupit první Apple Watch za co nejdostupnější možnou cenu, je Apple Watch Series 3 skvělou volbou. Přestože jsou několik let staré, jsou stále jedny z nejlepších chytrých hodinek na trhu. Pokud vám nevadí zainvestovat trochu více peněz, Apple Watch SE, je nejlepší volba. Získáte výrazně lepší výkon, modernější design, větší interní úložiště, funkci Family Setup a mnoho dalšího.