Začátkem tohoto týdne společnost Apple oficiálně oznámila datum konání Eventu „Time Flies“, který bude 15. září. My se v dnešním článku podíváme na to, co vše by Apple zde mohl představit.



iPad Air

Očekává se, že iPad Air bude mít zcela nový design a bude se více podobat iPadu Pro. Podle uniklých obrázků bude mít displej od okraje k okraji bez tlačítka Home Button a USB-C konektor. Obsahovat bude také Touch ID zabudovaným do bočního tlačítka. Společnost Bloomberg uvedla, že nový iPad bude jedním z hlavních bodů eventu, takže očekáváme, že se v úterý dozvíme více.

Apple Watch Series 6

Kód, který objevila společnost 9to5Mac v beta verzi iOS 14 naznačuje, že Apple Watch Series 6 budou schopny detekovat hladinu kyslíku v krvi. Hladina kyslíku v krvi mezi 95% a 100% jsou považovány za normální; hladina kyslíku v krvi pod 80% může vést ke zhoršení funkce srdce a mozku. Tato funkce by fungovala podobně jako stávající funkce upozornění na nízkou/vysokou srdeční frekvenci. Pokud Apple Watch detekuje hladinu kyslíku v krvi pod určitou hodnotou, upozorní uživatele. 9to5Mac také našel v iOS 14 důkazy, že Apple pracuje na vylepšení funkce EKG. Apple Watch Series 6 bude pravděpodobně vypadat podobně jako Apple Watch Series 5.

Nástupce Apple Watch Series 3

Bloomberg minulý týden oznámil, že Apple plánuje představit také levnější Apple Watch. Zpráva vysvětluje, že tyto Apple Watch budou sloužit jako náhrada za Apple Watch Series 3. Podrobnosti o tom, co přesně nabídnou, jsou nejasné. Apple Watch Series 3 mají procesor S3, takže jedním z předpokladů je, že nový model bude obsahovat novější procesor S4 nebo S5. Některé zprávy naznačovaly, že budou mít design podobný Apple Watch Series 4/Series 5. Je nepravděpodobné, že budou obsahovat funkci EKG, mohly by však obsahovat funkci detekce pádu.

Nové systémy

Apple také nabídne další podrobnosti o iOS 14, watchOS 7, iPadOS 14 a tvOS 14. Apple tento týden vydal osmou beta verzi iOS 14 pro vývojáře a veřejné testery. Konečná beta verze (GM) iOS 14 by mohla být vydána po eventu 15. září. Apple pravděpodobně oznámí vydání během akce.

Balíček služeb „Apple One“

Očekává se, že Apple také představí balíček služeb s názvem Apple One, který zákazníkům umožní předplatit si několik služeb Apple společně. Očekává se, že balíček vyjde levněji, než kupovat si jednotlivé služby zvlášť. Základní balíček bude obsahovat pouze Apple Music a Apple TV+, zatímco dražší varianta bude obsahovat také Apple Arcade a další varianta také Apple News+ a úložiště iCloud. Neočekává se, že Apple One bude obsahovat podporu AppleCare. Apple One bude pracovat s rodinným sdílením, takže služby budou moci používat všichni členové vaší domácnosti. Motivací bylo povzbudit zákazníky, aby se přihlásili k odběru více služeb Apple.

AirPods Studio

Již více než rok kolují zprávy naznačující, že Apple brzy vydá nové sluchátka. Předpokládá se, že budou obsahovat funkce, jako je detekce hlavy a krku, vlastní nastavení ekvalizéru a další. Společnost 9to5Mac také našla důkazy o takzvaných AirPods Studio v uniklém kódu beta verze iOS 14, včetně aktiv zobrazujících alespoň dvě varianty. Bloomberg nedávno uvedl, že AirPods Studio by mohly být vydány již letos. Zprávy také naznačují, že Apple by mohl vydat také levnější HomePod.

AirTags

O příslušenství pro sledování položek AirTag se už dlouho mluví. V říjnu loňského roku našel 9to5Mac důkazy o vydání AirTags v kódu iOS 13.2. AirTags budou fungovat podobně jako příslušenství Tile a umožní uživatelům vyhledávat ztracené věci, jako například klíče nebo peněženka prostřednictvím aplikace Najít na iPhonu, iPadu a Macu.

Nová Apple TV

Apple také údajně pracuje na nové Apple TV a novém dálkovém ovladači. V kódu iOS se již nějakou dobu objevují důkazy o nové Apple TV a zpráva vydaná nedávno naznačila, že jednou ze změn bude rychlejší čip pro lepší herní výkon. Pokud jde o nový ovladač Siri Remote, Bloomberg uvedl, že jedním z nových funkcí bude podpora aplikace Najít. To lidem usnadní vyhledání ovladače, když jej ztratí.