Zprávy o tom, že Apple vydá nová sluchátka přes hlavu se šíří již více než dva roky. Nedávno se objevily další podrobnosti o tom, co očekávat, včetně zpráv, že by mohly být vydány již letos. V dnešním článku se podíváme na to, co vše o nich víme.



Design

Až do letošního roku byl design sluchátek záhadou, a přestože ještě nevíme všechno, zpráva od společnosti Bloomberg zveřejněná v dubnu nabídla více podrobností o tom, co očekávat. Podle zprávy Apple dosud pracuje na nejméně dvou variantách sluchátek: prémiová kožená verze a model zaměřený na fitness, který používá lehčí a prodyšné materiály. Obsahovat by také mohly dotykové ovládací prvky pro přehrávání. Společnost 9to5Mac našla ikony těchto sluchátek v beta verzi systému iOS 14:

Co je ovšem zajímavé je to, že si budete moci přizpůsobit sluchátka, jak budete chtít. Kromě možnosti vyměnit sluchátka, budou i čelenky odnímatelné. To znamená, že si budete moci vyměnit čelenku podobně, jako řemínek na Apple Watch. Můžete si například připevnit prodyšnou čelenku pro cvičení a poté, když jste doma, ji vyměnit za koženou. Další podrobnosti o designu jsou nyní nejasné.

Funkce

Můžeme očekávat, že sluchátka budou mít mnoho stejných funkcí jako AirPods. Například nejnovější čip H1 pro rychlé párování a přepínání mezi zařízeními – ne-li ještě novější verzi čipu s dalšími vylepšeními. A také podporu Siri. Zprávy také naznačují, že sluchátka budou vybaveny technologií potlačení šumu, což také znamená, že budou pravděpodobně obsahovat také režim průhlednosti. Režim průhlednosti je funkce navržená tak, aby uživatelé mohli slyšet okolní zvuk přenášením zvuku z externího mikrofonu. Také by mohly obsahovat funkce jako je automatické pozastavení a obnovení přehrávání, když je sundáte. I když nemůžeme posoudit kvalitu zvuku, dokud nejsou vydány, řada zpráv je popsala jako „špičkové“ a očekávali bychom, že k tomu bude patřit i vynikající kvalita zvuku. Postupem času budeme mít více podrobností o kvalitě zvuku.