Spolu s novými iPhony Apple každý rok představuje také nové Apple Watch, které obsahují nové funkce a vylepšují stávající funkce. Letos očekáváme Apple Watch Series 6 a možná bychom mohli vidět některé užitečné nové funkce.



Nejpozoruhodnější novou funkcí, kterou by mohly Apple Watch Series 6 obsahovat je monitorování kyslíku v krvi. Normální kyslík v krvi je mezi 95 a 100 procenty, a když hladina kyslíku v krvi poklesne, může to znamenat vážný zdravotní problém, který vyžaduje okamžitou lékařskou pomoc. Kód v iOS 14 naznačuje, že Apple Watch vám budou moci oznámit, když hladina kyslíku v krvi klesne pod normální hranici. Monitorování kyslíku v krvi by bylo užitečnou funkcí uprostřed probíhající pandemie, protože virus může způsobit pokles hladiny kyslíku v krvi. Apple Watch Series 6 pravděpodobně budou obsahovat lepší procesor pro vylepšení výkonu a také zlepšenou odolnost proti vodě a  rychlejší WiFi.

V minulosti jsme viděli obrázek údajné baterie pro Apple Watch, která měla kapacitu 303,8 mAh, (Apple Watch Series 5 mají 296 mAh baterii), takže neočekáváme výrazné zvýšení životnosti baterie kromě toho, co přijde prostřednictvím vylepšení softwaru. Objevily se také smíšené informace o funkci, díky které by Apple Watch Series 6 mohly detekovat záchvaty paniky nebo vysokou hladinu stresu a poskytnout dechová cvičení, aby se lidé uklidnili. Pokud tato funkce existuje, mohla by se při stanovení úrovní stresu spolehnout na údaje o srdeční frekvenci nebo by mohla brát v úvahu hladinu kyslíku v krvi a rychlost dýchání.