Apple Watch Series 6 a Apple Watch SE jsou oficiálně od dnešního dne k dispozici pro zakoupení a my se v dnešním článku podíváme na to, jak tato zařízení ve skutečnosti vypadají.



Pokud jde o design, jak Apple Watch Series 6, tak Apple Watch SE vypadají stejně jako Apple Watch Series 5 s větším a tenčím displejem. Apple Watch Series 6 jsou dispozici v nové modré barvě a (PRODUCT) RED spolu se standardními možnostmi stříbrné, vesmírně šedé a zlaté. Apple Watch SE jsou k dispozici pouze ve stříbrné, vesmírně šedé a zlaté barvě. Apple Watch SE také nejsou k dispozici v nerezové oceli nebo titanu, jako Apple Watch Series 6.

Ani jedny nejsou dodávány s 5W napájecím adaptérem pro nabíjení, stále však získáte 1m nabíjecí kabel. Společnost Apple uvedla při představení nových Apple Watch, že napájecí adaptér byl odstraněn z ekologických důvodů, a také na základě zpráv očekáváme, že podobně tomu bude u letošních iPhonů.

Obě vypadají jako Apple Watch Series 5, ale existují mezi nimi určité rozdíly. Apple Watch Series 6 mají stejný vždy zapnutý displej, který byl k dispozici v Apple Watch Series 5, ale venku je jasnější. Apple Watch Series 6 vám také umožňují používat ovládací centrum a kontrolovat oznámení, aniž byste museli zvedat zápěstí. Apple Watch SE nemá vždy zapnutý displej. Obě obsahují výškoměry pro pěší turistiku, lyžování a další aktivity. Díky vždy zapnutému displeji na Apple Watch Series 6 uvidíte výškoměr v reálném čase.

Apple Watch Series 6 obsahují rychlejší čip A6, zatímco Apple Watch SE mají stejný čip S5 jako Apple Watch Series 5. Apple Watch Series 6 jsou značně lepší ve výkonu. Při navigaci přes operační systém watchOS jsou rychlejší. Pokud je otočíte, uvidíte rozdíl, pokud jde o senzory. Apple Watch Series 6 jsou vybaveny zelenými, červenými a infračervenými LED diodami, které podporují novou funkci monitorování kyslíku v krvi, což je velká nová změna. Monitorování krevního kyslíku a EKG jsou exkluzivními funkcemi Apple Watch Series 6. LED diody a infračervené světlo svítí na vaše zápěstí a fotodiody detekují barvu vaší krve a určují procento kyslíku. Jasně červená krev je dobře okysličená, zatímco tmavší krev má méně kyslíku.

Zdraví lidé budou mít hladinu SpO2 od 95 do 100% a málokdy kolísá, takže podobně jako EKG to může být vlastnost, kterou většina lidí příliš nevyužije. Pro ty, kteří necítí potřebu mít k dispozici funkci EKG a monitorování hladiny kyslíku v krvi, ‌Apple Watch SE‌ vám nabídnou vše, co Apple Watch Series 6 za rozumnou cenu.

Stále získáte klíčové funkce, jako je optický snímač srdeční frekvence, detekce pádu, monitorování hladiny hluku a tíseň SOS, a kromě detekce kyslíku v krvi a EKG získáte stejné zdravotní a fitness funkce.

Společnost Apple představila s novými Apple Watch také nové řemínky – navlékací řemínek a provlékací navlékací řemínek. Tyto řemínky nemají spony ani nic jiného. Apple je prodává v devíti velikostech, proto si obvod musíte změřit, abyste se ujistili, že vám padnou správně.

Celkově vzato, pokud máte Apple Watch Series 5, nemusí být nutné kupovat nové, pokud opravdu nepotřebujete funkci monitorování kyslíku v krvi a rychlejší čip S6, a pokud máte starší Apple Watch a nepotřebujete monitorování EKG nebo kyslíku v krvi, Apple Watch SE může být pro vás lepší volbou.