Společnost Epic Games oznámila, že hru Fortnite: Save the World již nebude možné hrát na macOS poté, co Apple ukončil vývojářský účet Epic Games. Společnost porušuje pravidla ‌App Store‌ od 13. srpna, kdy zavedla možnost přímých plateb v aplikaci Fortnite.



Krátce poté Apple stáhl aplikaci z App Store, což vedlo k soudnímu sporu mezi těmito dvěma společnostmi. Vzhledem k tomu, že společnost Epic zahájila spor s Apple, odmítla odstranit možnost přímého nákupu v aplikaci Fotnite a Apple odmítl povolit aplikaci v ‌‌App Store. Apple řekl společnosti Epic, že ​​je připraven vrátit Fortnite zpět do App Store, pokud zruší možnost přímé platby, ale Epic to odmítl. Na konci minulého měsíce Apple ukončil vývojářský účet společnosti Epic Games, což znamená, že již nemůže vydávat aplikace ani aktualizace pro žádný z operačních systémů Apple.

„Apple brání společnosti Epic v podepisování her a aktualizací pro macOS, díky čemuž již nemůžeme aktualizovat hru Fortnite: Save the World. Konkrétně aktualizace v14.20 způsobí chyby hráčům ve verzi 13.40, což povede k velmi špatným zkušenostem. Vzhledem k tomu, že již nemůžeme podepisovat aktualizace a vydávat opravy těchto problémů, od 23. září 2020 již Fortnite: Save the World nebude možné hrát na macOS.“
Epic také uvedl, že hráčům vrátí peníze za nedávné nákupy ve hře. Od dnešního dne již nebudou nákupy ve hře dostupné pro macOS.