Digitální soukromí je v dnešní době horkým tématem a společnost Apple je považována za jednu z nejlepších v oblasti bezpečnosti. Například pro přístup ke kameře vašeho iPhonu nebo iPadu musí mít aplikace povolení.



Aplikace sociálních sítí vás často požádají o přístup ke kameře nebo mikrofonu vašeho zařízení, když je poprvé spustíte, což se hodí, pokud chcete nahrávat a sdílet zvuk a video na těchto platformách. Nicméně aplikace Facebook a Instagram přístupují k fotoaparátům zařízení na pozadí, i když se aplikace nepoužívají. V reakci na to Apple v iOS 14 přidal novou bezpečnostní funkci, která na toto chování upozorňuje.

Pokud aplikace používá kameru nebo mikrofon vašeho ‌iPhonu‌ nebo ‌iPadu‌, na stavovém řádku se těsně nad signálem zobrazí malá tečka. Tečka je zelená, když aplikace používá fotoaparát, a oranžová, když používá mikrofon. Pokud aplikaci zavřete a poté otevřete ovládací centrum, zobrazí se ikona kamery nebo mikrofonu spolu s názvem aplikace, která jej nedávno používala. Tato funkce zabraňuje aplikacím k přístupu ke kameře nebo mikrofonu na pozadí bez vašeho vědomí.