Apple Watch SE mají první zákazníci dostat v pátek 18. září, ale již nyní se objevily první recenze. Několik novinářů a recenzentů je již obrželo a Chris Velazco z Engadget a Victoria Song z Gizmodo sdíleli své názory po prvních 24 hodinách.



Vzhledem k tomu, že Apple Watch SE jsou levnější variantou, která nepřináší žádné nové funkce, se recenze zaměřily na vyváženost funkcí, které se Apple rozhodl do zařízení zahrnout. Apple Watch SE jsou vítanou a dobrou alternativou. Song zmínila funkce, které Apple Watch SE chybí: „Není k dispozici funkce EKG pro detekci fibrilace síní ani nový senzor pro monitorování kyslíku v krvi. Také nedostanete vždy zapnutý displej, který byl představen u Apple Watch Series 5, rychlejší čip S6 nebo čip Ultra Wideband U1. Apple Watch Series 6 nabijete z nuly na 100% o něco rychleji za 1,5 hodiny oproti Apple Watch SE, které se nabijí za 2,5 hodiny.“ Navzdory těmto nevýhodám hodnotila výkon Apple Watch SE pozitivně. „Čip S5 je zatím stále pohotový. Na stahování nebo spouštění aplikací nemám žádné stížnosti. Jsem si jistá, že čip S6 je rychlejší, ale S5 je jednoduše dostatečně rychlý.“

Chris Velazco uvedl: „Neměl jsem Apple Watch SE dost dlouho na to, abych plně otestoval jeho životnost baterie, ale mohou vydržet o něco déle než Apple Watch Series 5, protože nemají vždy zapnutý displej.“ Není překvapením, že recenzenti vyjadřovali určité zklamání nad tím, že Apple Watch SE postrádají pokročilé zdravotní funkce, jako je EKG a monitorování kyslíku v krvi. Song řekla: „Funkce EKG a fibrilace síní jsou úžasnou novinkou. Pokud však nemáte srdeční potíže nebo nejste v rizikovém věku pro Afib, není to nejdůležitější funkce. Chybějící EKG neznamená, že nedostanete potenciálně život zachraňující varování, pokud vaše srdeční frekvence náhle vyskočí nebo klesne nad váš normální rozsah. Pokud jde o monitorování kyslíku v krvi, je to také skvělá inovace, ovšem nebude vám chybět to, co dělá Apple Watch skvělými.“ Celkově jej oba recenzenti hodnotili kladně. Song uvedla, že Apple Watch SE jsou mimořádně výhodné a budou skvěle konkurovat levnějším chytrým hodinkám.