Několik dní poté, co společnost Apple představila nové iPady a Apple Watch, se některá z těchto zařízení začala objevovat v rukou recenzentů. Pokud jde o 10,2palcový iPad, Scott Stein z CNET a Chris Velazco z Engadget sdíleli své názory na toto zařízení.



Velazco jej popsal jako extra výkonný, a to díky největšímu novému přírůstku: čipu A12 Bionic, který vedl ke zvýšení výkonu, který byl pro Velazco znatelně plynulejší, a to i při hraní her. „Vyzkoušel jsem také několik her, včetně Redout a Oceanhorn 2 – dvě hry, které loňskému modelu způsobily potíže. Naštěstí se zde zatím neobjevil žádný z problémů, se kterými jsem narazil u dřívějšího model, ale to neznamená, že se nevyskytnou.“ Čip A12 obsahuje přepracovaný grafický procesor spolu s vylepšeným výpočetním výkonem, než A10 Fusion v loňském ‌iPadu‌, takže není překvapením, že tento ‌iPad‌ běží plynuleji.

Stein zopakoval podobné postřehy a poznamenal, že i když o novém ‌iPad‌u není mnoho co říci, A12 je ve srovnání s předchozí generací mnohem rychlejší. Poznamenal, že pokud máte ‌iPad‌ starý několik let, určitě by jeho zakoupení mělo smysl. Stein si všiml několika nedostatků‌, včetně chybějící kompatibility s Apple Pencil 2 (podporuje pouze Apple Pencil‌ 1). Navzdory tomu uvedl, že to bude pravděpodobně pro mnoho uživatelů nebude problémem.