Víme, že letošní iPhony budou obsahovat podporu 5G, ale existují dva druhy 5G – mmWave, která je nejrychlejší, a sub-6GHz, která je pomalejší, ale rozšířenější – a existují smíšené informace, které modely budou podporovat mmWave a které sub-6GHz.



Technologii mmWave by mohl obsahovat iPhone 12 Pro a nová zpráva společnosti Fast Company naznačuje, že technologie mmWave by mohla být omezena na největší a nejdražší ‌iPhone‌, 6,7palcový ‌iPhone 12‌ Pro Max. Zdroj, který hovořil se společností Fast Company, uvedl, že pouze největší ‌iPhone‌ v sestavě má ​​uvnitř prostor pro přizpůsobení konstrukci antény potřebné k implementaci podpory mmWave, spolu s větší baterií.

Fast Company dále věří, že ‌iPhone 12‌ Pro Max bude podporovat mmWave pouze v modelech‌ prodávaných ve Spojených státech, Koreji a Japonsku, protože některé země v tuto chvíli nemají dobře zavedené sítě mmWave. mmWave je nejrychlejší verze 5G a nabízí rychlost až 1 Gb/s, ale má krátký dosah, který je vhodný pouze pro městské oblasti. Sub-6Ghz je rychlejší než 4G LTE, ale pomalejší než mmWave 5G. Má však mnohem delší dosah, takže je vhodný pro použití v městských, příměstských i venkovských oblastech a očekává se, že bude dostupnější.