V App Store je několik aplikací, které vám umožňují ovládat kurzor Macu pomocí iPhonu nebo iPadu, ale aplikace El Trackpad promění vaše zařízení ve skutečný trackpad s podporou vícedotykových gest včetně posouvání, přiblížení a dalších.



Už jsme vyzkoušeli mnoho podobných aplikací, ale žádná z nich nefungovala tak dobře jako El Trackpad. Kromě toho, že aplikace nemá žádné výrazné zpoždění, umožňuje uživateli provádět stejná gesta, která můžete dělat na Magic Trackpadu společnosti Apple. To znamená, že můžete klepnout dvěma prsty a kliknout pravým tlačítkem, přiblížit a oddálit gestem, posouvat dvěma prsty, otáčet prvky, přetahovat a mnoho dalšího. Aplikace El Trackpad je velmi snadno použitelná, protože nevyžaduje žádný pokročilý proces nastavení.

Vše, co musíte udělat, je stáhnout verzi pro iOS a verzi pro macOS. Poté v Macu přejděte do aplikace Předvolby systému a povolte aplikaci El Trackpad používat funkce zpřístupnění. Jedinou nevýhodou je, že vyžaduje, aby byl iPhone nebo iPad připojen k Macu přes USB, takže jej nemůžete používat bezdrátově. Navzdory tomu je to skvělá aplikace a může opravdu pomoci v některých situacích, kdy nemáte myš nebo trackpad. El Trackpad je k dispozici v App Store, plnou verzi si můžete koupit za 3,99 dolarů.