Apple představil iPhone 12 Pro. Přivítejte nejočekávanější novinku roku 2020 a pojďte se podívat, co nabízí.



Stejně jako iPhone 12 a iPhone 12 mini nabízí iPhone 12 Pro podporu příslušenství MagSafe, nový Ceramic Shield a ochranu proti vodě a prachu IP68.

iPhone 12 Pro nabízí čtyři barvy. Konkrétně stříbrnou, grafitovou, zlatou a modrou. Zlatá barva je vyrobena pomocí speciální magnetronové technologie.

Oproti modelům iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max jsou oba nové modely iPhone 12 Pro a iPhone 12 Pro Max o něco málo vyšší. Nový jablečný telefon nabízí Super Retina XDR displej. Na modelu 12 Pro má úhlopříčku 6,1 palce. Tělo je z chirurgické oceli.

Jak uvádí Apple: ,,A14 Bionic je první čip na trhu, který se vyrábí 5nanometrovou technologií, takže se šířka jeho vyspělých komponent měří doslova v atomech. O čtyřicet procent víc tranzistorů zvyšuje rychlost a zároveň účinnost, což se projevuje na výborné výdrži baterie. A nový ISP zvládá nahrávání ve formátu Dolby Vision – to nedokáže žádná profesionální filmařská kamera, natožpak jiný telefon.“

Nový HDR proces si poradí s rozdílně dynamickou fotografií lépe, než kdy dříve. Funkce Deep Fusion, která se aktivuje v přítmí a vylepšuje obraz je dostupná pro všechny čtyři fotoaparáty. Neural engine zpracuje každý pixel a vytvoří nejlepší možnou expozici. Novinkou je také čtyřnásobný optický zoom a zcela nový systém optické stabilizace, který zachytí ostře obraz, i když budete v pohybu.

Další z novinek je True Depth technologie i u selfie kamery. Pokud jste fanoušek vesmírných technologií, určitě budete rádi za technologii LiDAR, kterou využívá například NASA pro přistání na Marsu. Stejně tak dobře dokáže tato technologie zmapovat váš obývák. Technologie je rychlá a velmi přesná. To využijete u rozšířené reality, ale také u fotografování pomocí iPhonu 12 Pro.