Společnost Apple dnes na své digitální akci „Hi, Speed“ představila nový 6,7palcový ‌iPhone 12‌ Pro Max, který obsahuje OLED Super Retina XDR displej s Ceramic Shield a má nový plochý design, který je podobný iPadu Pro.



Displej Super Retina XDR má kontrastní poměr 2 000 000: 1, 2 778 x 1 284 pixelů, špičkový jas 1 200 nitů a 458 ppl. Obsahuje nový procesor Apple A14 Bionic a fotoaparát se třemi objektivy a pokročilými fotografickými funkcemi, včetně ultra širokého 12MP fotoaparátu s clonou f / 1.6 a teleobjektivu s průměrem 52 mm. K dispozici je také skener LiDAR pro aplikace rozšířené reality. Umožňuje skenování objektů a místností a také přispívá k automatickému zaostřování při slabém osvětlení. Je odolný proti vodě a prachu s krytím IP68 a mohou vydržet ponoření do 6 metrů po dobu 30 minut. K dispozici je v barvách modrá, šedá, zlatá a stříbrná.

Nahrát videa můžete v v Dolby Vision HDR. Nová funkce ProRAW poskytuje výhody výpočetní techniky s výhodami fotografování ve formátu RAW. Rámeček iPhonu je vyroben z odolného materiálu z nerezové oceli. U iPhonu 12 Pro Max byl ještě větší prostor pro nové funkce fotoaparátu. To znamená, že iPhone 12 Pro Max má 5x optický zoom. Senzor je o 47% větší, 87% vylepšení pro fotografování při slabém osvětlení, nový systém optické stabilizace obrazu. iPhone 12 Pro Max bude k dispozici pro předobjednávku 6. listopadu.

Zdroj: macrumors.com, 9to5mac.com