Společnost Apple během své Keynote „Hi, Speed“ představila novou funkci s názvem Intercom, která vám umožní snadno komunikovat s rodinou. Zde je návod, jak ji nastavit a jak ji používat.



Abyste mohli používat Intercom, musíte nejprve svá zařízení aktualizovat. Intercom vyžaduje iOS 14.2, watchOS 7.2 a software 14.2 pro HomePod. Všechny tyto aktualizace jsou aktuálně k dispozici pro vývojáře a testery, ale budou brzy vydány.

Jak nastavit funkci Intercom

  • V aplikace Domácnost na kartě pro představení funkce Intercom klepněte na Pokračovat.
  • Poté zvolte, kdy chcete dostávat oznámení na váš iPhone.
  • Poté vyberte, kdo by měl být schopen posílat zprávy, vybrat si můžete z uživatelů, kteří mohou ovládat vaši domácnost.
  • Klepněte na Pokračovat.

Jakmile je Intercom zapnutý, měla by se v pravém horním rohu aplikace Domácnost zobrazit nová ikona. Tlačítko „+“, které tam bylo dříve, bylo přemístěno na levou stranu obrazovky.

Pokud klepnete na ikonu Intercom, zobrazí se nové rozhraní, zde můžete vyslovit vaši zprávu. Až zprávu dokončíte, ukončete ji klepnutím na tlačítko Stop. V aplikaci Domácnost se objeví potvrzení, že vaše zpráva byla úspěšně odeslána.

Pokud máte HomePod, můžete přejít do nastavení HomePodu, kde můžete pro dané zařízení Intercom zapnout nebo vypnout a zvolit, kdy chcete dostávat oznámení, například když jste doma, nikdy nebo kdykoli.

Zprávy můžete snadno odesílat přímo z aplikace Domácnost, ale také pomocí Siri. Stačí říct „Hey Siri, Intercom“ a poté vyslovit svoji zprávu.

K odesílání zpráv můžete používat svůj iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, HomePod mini nebo dokonce CarPlay.