Nové iPhony obsahují 18 magnetů, které obklopují bezdrátovou nabíjecí cívku pro podporu příslušenství MagSafe. Vzhledem k většímu počtu magnetů si lidé se zdravotnickými přístroji, jako jsou kardiostimulátory, kladou otázku, zda je bezpečné je používat.



Nedávno aktualizované bezpečnostní informace od společnosti Apple potvrzují, že uživatelé, kteří mohli používat předchozí iPhony, budou také moci používat nové modely‌ bez obav ze zvýšeného magnetického rušení. Podle společnosti Apple nové iPhony nepředstavují větší riziko rušení zdravotnických prostředků než předchozí modely.
Apple varuje, že ti, kteří mají zdravotnické přístroje, by měli zkonzultovat se svými lékaři a výrobci zdravotnických prostředků konkrétní podrobnosti o zachování bezpečné vzdálenosti mezi zdravotnickými přístroji a iPhony.

Existuje mnoho typů zdravotnických přístrojů a výrobci často poskytují doporučení ohledně bezpečného používání svých zařízení v blízkosti bezdrátových nebo magnetických produktů, aby se zabránilo možnému rušení. Bezpečnostní informace platí pro všechny nové iPhony a naznačuje, že nové iPhony jsou bezpečné pro všechny, kteří mají zdravotnické přístroje, pokud jsou dodržovány správné bezpečnostní podmínky pro tato zařízení.