Minulý týden Apple odstranil aplikaci Apple TV Remote z App Store, vzhledem k tomu, že funkce této aplikace jsou v ovládacím centru. Po ukončení aplikace bývalý designér Apple na Twitteru sdílel některé zajímavé podrobnosti o vývoji původní aplikace.



Alan Cannistraro uvedl, že aplikaci začal vytvářet v roce 2006, ještě předtím, než vůbec uviděl první uživatelské rozhraní iPhonu, a místo toho nejprve použil své vlastní uživatelské rozhraní. Bývalý designér vysvětluje, že aplikace byla nejprve interní aplikací, kterou Apple používal k testování jejich toku nahrávání do obchodu, a přestože byla aplikace vydána pouze s ovládacími prvky iTunes a Apple TV, prototyp byl mnohem funkčnější.

Prototyp také umožnil zapínat a vypínat světla, televizory a přijímače (pomocí infračerveného adaptéru) a ukládat a nastavovat scénu. O rok později v roce 2009 aplikace umožňovala používat dotykovou obrazovku jako myš pro váš počítač. Cannistraro říká, že aplikaci ukázal tehdejšímu generálnímu řediteli Stevovi Jobsovi, který byl tak ohromen tím, jak díky ní můžete ovládat Apple TV tahy a gesty, že chtěl, aby ovladač ‌Apple TV Remote fungoval podobně.