Společně s novými iPhony představila společnost Apple nabíječku MagSafe, která se připevňuje k zadní části iPhonů pomocí magnetů zabudovaných jak v nabíječce, tak v iPhonu.



MagSafe‌ není nové označení – byly to také nabíječky pro MacBooky, než je Apple vyměnil za USB-C. ‌MagSafe‌ se ale nyní zcela liší od původních nabíječek ‌MagSafe‌, ale společným tématem je magnetické spojení.

Nabíječka ‌MagSafe vypadá jako větší nabíjecí puk pro Apple Watch a má kruhový design s kabelem na jednom konci, který se připojuje k napájecímu adaptéru. Nabíječka je navržena tak, aby se zacvakla na prsten magnetů zabudovaných do ‌iPhonů. Při zakoupení nabíječky ‌získáte pouze nabíječku, která má na konci kabel s konektorem USB-C. Je třeba ji použít s napájecím adaptérem USB-C. Kabel připojený k nabíječce ‌MagSafe‌ je neodnímatelný a samotná nabíječka je vyrobena z hliníku, ale přední střední část má na dotek přilnavou gumu.

Nabíječky ‌MagSafe mohou poskytovat výkon 15W. To je dvojnásobná rychlost nabíjení, jakou můžete získat s jinými bezdrátovými nabíječky.

Pokud vás zajímá, zda nabíječka MagSafe‌ funguje se staršími iPhony, odpověď zní ano. Je kompatibilní se všemi iPhony, které podporují bezdrátové nabíjení, včetně ‌iPhone‌ 8 a novějších. Při použití s ‌novými iPhony se nabíječka zacvakne na zadní stranu zařízení, ale starší iPhony nemají stejný magnetický prsten, takže se nabíječka ‌nezacvakne.

Zatím neznáme skutečný rozdíl nabíjení při použití s novými iPhony a staršími, nicméně na základě marketingových materiálů, které Apple vydal, je magnetický prsten, který obsahují nové iPhony důležitý faktor, pokud jde o sílu spojení.

Dokonce i při použití pouzdra od společnosti OtterBox, který je kompatibilní s MagSafe připojení není příliš silné, a OtterBox zasunul pár magnetů do pouzdra a přidal tak funkci MagSafe‌. Prsten MagSafe‌ zabudovaný do nových iPhonů‌ pravděpodobně činí spojení mezi nabíječkou ‌MagSafe‌ a ‌iPhone‌m mnohem silnější a vlastní pouzdra společnosti Apple mohou být také magnetičtější.

I když se nové iPhony mohou nabíjet při výkonu 15 W pomocí nabíječky ‌MagSafe‌, není dosud zcela jasné, jak rychle dokáže nabít starší iPhony, takže při použití s jinými modely mohou existovat určitá omezení rychlosti.