Apple minulý měsíc představil nový HomePod mini, který je cenově dostupnější než HomePod, který byl vydán v roce 2017. V dnešním článku se podíváme na pět hlavních důvodů, proč byste si měli koupit ‌HomePod mini‌.



Cena

Za 3 499 Kč je HomePod mini mnohem dostupnější než původní HomePod, který stojí 9 019 Kč. Zprávy naznačují, že prodej ‌HomePodu‌ byl slabý kvůli vysoké ceně ve srovnání s inteligentními reproduktory od jiných společností, jako jsou Amazon a Google. ‌HomePod‌ mini je dobrou volbou, pokud hledáte reproduktor, který vám také poskytuje podporu Siri a ovládání HomeKit zařízení.

Intercom

S HomePodem mini‌ společnost Apple představila novou funkci Intercom, která vám umožňuje odesílat zprávy do a z ‌HomePod‌u a dalších zařízení Apple, můžete tedy velmi snadno komunikovat s ostatními členy domácnosti bez ohledu na to, kde se nachází. Zprávy odeslané na ‌HomePod‌ se přehrávají nahlas a můžete je odesílat z libovolného zařízení. Můžete také odesílat zprávy na iPhone, iPad, Apple Watch, AirPods a dokonce i CarPlay.

HomeKit

‌HomePod mini‌ je skvělý způsob, jak ovládat zařízení připojená k HomeKit. Takže jej můžete použít ve scénách a automatizacích pro automatické přehrávání hudby podle potřeby a navíc slouží jako domácí rozbočovač, který vám umožní přístup ke všem vašim zařízením ‌HomeKit‌, když jste mimo domov.

Stereo

Dva HomePody mini‌ mohou pracovat společně pro stereo zvuk Apple TV nebo nastavení domácího kina. Po spárování mohou‌ vytvořit pohlcující zvukový zážitek. Můžete také spárovat dva původní HomePody, ale je mnohem levnější koupit dva ‌HomePody mini‌ než ty původní.

Handoff

Díky funkci Handoff můžete přiblížit ‌iPhone‌ nebo ‌iPad‌ ke svému ‌HomePodu mini‌ a poté se hudba, která hraje na vašem zařízení, přenese přímo na ‌HomePod mini‌. Když opouštíte dům, můžete také převést hudbu z ‌HomePodu mini‌ na ‌iPhone‌.