Společnost Apple tento týden vydala druhou beta verzi iOS a iPadOS 14.5 pro vývojáře a veřejné testery a my se v dnešním článku podíváme na všechny nové funkce a změny, které obsahuje.



Nové emoji

Jak zdůraznila Emojipedia, iOS 14.5 obsahuje několik nových emoji, včetně ohnivého srdce, zlomeného srdce a další. K dispozici jsou také nové emoji, které mají nový tón pleti. Emoji pro sluchátka byla aktualizována, aby vypadala spíše jako AirPods Max.

Oprava chyby s displejem

Zprávy naznačují, že druhá beta verze iOS 14.5 může vyřešit problém se zeleným odstínem, se kterým se setkávají někteří majitelé iPhone. Některé modely iPhone 12 mají na displeji šedou nebo zelenou záři, což je problém, který se objevil již v listopadu. 

Zmínka o baterii  

V kódu iOS 14.5 v části optimalizované nabíjení je zmínka o nabíjení iPhonu externí baterií. „Aby se zlepšila účinnost nabíjení a maximalizovala se dostupná výdrž baterie, baterie udrží váš telefon nabitý na přibližně 90%,“ uvádí text.

Zabezpečení

Apple přidal novou funkci ochrany soukromí, která má za cíl ztlumit vestavěný mikrofon, kdykoli je iPad v pouzdru Smart Folio zavřený. To zabrání aplikacím v přístupu k mikrofonu, když se nepoužívá, přičemž tato funkce bude fungovat i v jiných pouzdrech. Společnost Apple tuto funkci poprvé představila v iPadu Pro‌ 2020 a rozšiřuje ji na další modely.

Klávesové zkratky

K dispozici je nový zástupce pro pořízení snímku obrazovky, kterou lze začlenit do různých zkratek, plus nové akce pro uzamčení otočení‌ a přepínání mezi režimy mobilních dat.