Následná zpráva bezpečnostních vědců Talal Haj Bakry a Tommy Mysk tvrdí, že Facebook Messenger a Instagram shromažďují a používají údaje z náhledů odkazů způsobem, který by porušil evropské právo na ochranu soukromí.



Kopie dat náhledu odkazu uchovávané na externích serverech by mohly být předmětem porušení nebo zneužití, což se může týkat zejména uživatelů, kteří odesílají odkazy na citlivá nebo důvěrná soukromá data, jako jsou obchodní dokumenty, účty, smlouvy nebo lékařské záznamy. Jedná se o implicitní potvrzení toho, že zpracování náhledů odkazů ve službě Messenger a Instagramu na Facebooku neodpovídalo předpisům o ochraně osobních údajů v Evropě. Protože se odkazy mohou vztahovat k osobním údajům, směrnice o soukromí a elektronických komunikacích brání společnosti Facebook v ukládání, zpracování nebo používání těchto informací bez výslovného souhlasu uživatelů v EU. Aktuální podmínky služby Facebooku stanoví, že veškerý obsah, který uživatelé sdílejí prostřednictvím kterékoli ze služeb Facebooku, bude použit k různým účelům.

Facebook zakázal náhledy odkazů pro uživatele v Evropě, aby vyhověli novým předpisům o ochraně osobních údajů. To potvrzuje naše obavy ohledně ochrany osobních údajů, že odesílání odkazů na soukromé soubory v Messengeru a Instagramu je nebezpečné.