Každý rok se Apple více zapojuje do odvětví zdraví a fitness. V současné době je k dispozici služba Apple Fitness+, zdraví srdce, měření kyslíku v krvi a dokonce i sluch. Ale chybí jedna velmi důležitá součást zdravého životního stylu, a to je výživa a vaření.



K doplnění aplikace Fitness by Apple měl vytvořit aplikaci zaměřenou na výživu. Dnešní koncept uvádí, jak by to mohlo vypadat. Koncept představuje aplikaci „Apple Kitchen“, která nabízí doprovodnou službu s názvem „Apple Kitchen+“. Základní aplikace by fungovala jako Apple News. Obsahovala by recepty ze služeb třetích stran, jako je New York Times Cooking, Bon Appétite, Tastemade, Tasty, AllRecipes, Epicurious a další.

Stejně jako aplikace News na Apple Watch by vám aplikace Kitchen umožňovala procházet aktualizované recepty. Můžete je rychle přidat do seznamu uložených receptů a později se na ně podívat nebo je vyzkoušet. Nejdůležitější věcí v aplikaci Kitchen by byl obsah vytvořený společností Apple a poskytovaný jako součást prémiové služby, kterou byste si mohli předplatit samostatně nebo jako součást Apple One.

Bylo by super snadné ukládat recepty z různých zdrojů do jednoho jednoduchého seznamu, který by fungoval jako digitální kuchařka. Všechny vaše uložené recepty by se synchronizovaly na všech vašich zařízeních. 

Mohli byste dokonce požádat Siri, aby pro vás našla recepty. Mohla by také vyhledat různá jídla podle surovin, pokud si nejste jisti, co chcete jíst. Siri by se také mohla podívat na vaše zdravotní údaje a inteligentně najít recept, který by byl pro vás vhodný.

Aplikace Kitchen by mohla být kompatibilní s aplikací Připomínky. Můžete ručně přidat ingredience do seznamu nebo přidat všechny ingredience z receptu do seznamu jedním klepnutím. Seznam potravin se objeví také v aplikaci Připomínky na Apple Watch.