Pokud jste si právě zakoupili svou první Apple Pencil a přemýšlíte, kdy byste měli vyměnit hrot Apple Pencil, dnešní článek vám pomůže. Ukážeme si kdy a jak jej můžete vyměnit.



Stejně jako u mnoha jiných věcí, záleží na několika faktorech. Pokud ji používáte každý den nebo na ni příliš tlačíte, budete ji samozřejmě muset vyměnit dříve než někdo, kdo ji používá jednou týdně. Pokud na iPadu používáte chránič obrazovky, hrot se rychleji opotřebuje. Pokud používáte Apple Pencil pravidelně, počítejte v průměru šest měsíců, než budete potřebovat nový hrot.

Kdy byste měli hrot vyměnit?

To, že používáte Apple Pencil několik měsíců, nemusí nutně znamenat, že byste měli hrot vyměnit. Než tak učiníte, podívejte se zda jste nezačali pozorovat, že:

  • Hrot je drsný. Když na něj přejedete prstem, nebo dokonce když jej používáte, může být na dotek drsný. Nemusí klouzat po obrazovce tak snadno jako dříve.
  • Apple Pencil je méně citlivá. Možná si všimnete, že provedení úkolu trvá déle než dříve, nebo při kreslení vidíte zpoždění. 
  • Hrot je vizuálně opotřebovaný. Když se na něj dobře podíváte, můžete vidět opotřebení. Může být opotřebován celý nebo jenom jeho část v závislosti na tom, jak jej používáte.

Jak hrot vyměnit?

Chcete-li hrot odstranit, odšroubujte jej proti směru hodinových ručiček. Pak jednoduše zašroubujte nový hrot ve směru hodinových ručiček a ujistěte se, že je bezpečně na místě.