Návrhář Antonio De Rosa vytvořil na základě nedávných zpráv o zařízení 3D vykreslení dlouho zmiňované virtuální reality. To, co může Apple nazvat zařízením, zůstává čistá spekulace.



Informace popsala design náhlavní soupravy jako elegantní zakřivený zorník připevněný k obličeji síťovaným materiálem a vyměnitelnými čelenkami. Informace také uvedly, že náhlavní souprava Apple bude vybavena více než tuctem fotoaparátů. Zatímco se předpokládá, že tyto kamery a skenery slouží ke sledování pohybu rukou uživatelů, jednou z hlavních vlastností náhlavní soupravy je schopnost předávat video ze skutečného světa do virtuálního. Jako zařízení převážně pro virtuální realitu bude zobrazovat komplexní 3D prostředí pro hraní her, sledování videa a komunikaci. Náhlavní souprava obsahuje dva 8K displeje s vysokým rozlišením a pokročilou technologii sledování očí.

Analytik Ming-Chi Kuo uvedl, že Apple v letošním roce odhalí zařízení s rozšířenou realitou a podle společnosti JP Morgan bude zařízení uvedeno na trh v prvním čtvrtletí roku 2022. Cena náhlavní soupravy se očekává kolem 3 000 USD a bude konkurovat těm, jako je Microsoft HoloLens 2, který stojí 3 500 $.