Více než 100 milionů lidí na celém světě vlastní Apple Watch, což je milník, který Apple  překonal v prosinci, podle odhadovaných čísel sestavených Neilem Cybartem ze společnosti Avalon.



Apple představil Apple Watch v dubnu 2015. Analýza společnosti Cybart naznačuje, že od té doby míra růstu uživatelské základny nebyla ani konstantní, ani stabilní, ale 30 milionů lidí, kteří začali používat Apple Watch v roce 2020, téměř překročilo míru nových uživatelů v letech 2015-2017. Na základě svých údajů se Cybart domnívá, že přibližně 10% uživatelů iPhonu na celém světě vlastnilo Apple Watch do konce roku 2020. Jedná se o překvapivě silnou míru růstu, což by mělo být alarmující pro konkurenty Apple.

Cybart celkově věří, že čísla ukazují, že Apple Watch jsou čtvrtým nejpopulárnějším zařízením za iPhonem, iPadem a Macem a při stejném prodeji i v roce 2022 překoná Mac. Společnost Apple nikdy nezveřejnila oficiální údaje o prodeji Apple Watch a místo toho je zařazuje do kategorie Nositelná elektronika, domácnost a příslušenství (dříve známá jako kategorie „Další“), která zahrnuje také HomePod mini a všechny modely AirPods, včetně AirPods Max. Na základě poslední zprávy společnosti Apple o výdělcích však tato kategorie přinesla rekordní tržby v prvním fiskálním čtvrtletí roku 2021 (čtvrté kalendářní čtvrtletí) a dosáhla 13 miliard dolarů.