Pokud máte nabíječku MagSafe, můžete podle následujících pokynů zkontrolovat aktuální verzi firmwaru, kterou používá. Ještě důležitější je, že pokud můžete postupovat podle těchto kroků, pak budete vědět, že se jedná o originální nabíječku.



Metoda popsaná níže vám také umožní zkontrolovat číslo modelu, což se může hodit, pokud potřebujete zařízení opravit. Je důležité si uvědomit, že pokud máte příslušenství od třetích stran schválené společností Apple, jako je nabíječka Belkin, neuvidíte verzi firmwaru ani číslo modelu – to neznamená, že nejsou originální, jenom tato možnost není podporována.

  • Umístěte svůj iPhone 12 na nabíječku tak, aby byly magnety vyrovnány a začalo nabíjení (pokud je vaše zařízení uzamčeno, měla by se na obrazovce zobrazit animace nabíjení. Pokud je odemčený, zkontrolujte ikonu baterie v horním rohu obrazovky, abyste se ujistili, že je zobrazen symbol nabíjení.)
  • Spusťte aplikaci Nastavení.
  • Klepněte na Obecné -> Informace.
  • Přejděte dolů a klepněte na Nabíječka s MagSafe.
  • Zkontrolujte čísla uvedená vedle položek Verze firmwaru a Číslo modelu.

Pokud v nastavení tuto nabídku nevidíte, pravděpodobně se jedná o neoriginální nabíječku, v takovém případě byste ji měli přestat používat a požadovat vrácení peněz od prodejce.