Jak uvádí Ars Technica, značný počet uživatelů zařízení Apple obdrželo několik nevyžádaných skupinových FaceTime hovorů během pozdních nočních hodin od lidí, které neznají.



Spammeři využívají skutečnosti, že iOS neobsahuje nastavení pro přijímání hovorů FaceTime pouze od lidí v adresáři uživatele. Apple umožňuje uživatelům blokovat jednotlivá čísla, ale nezabrání to skupinovým hovorům ‌FaceTime‌, i když je číslo v seznamu blokovaných. Jak vysvětlila společnost Ars Technica, někteří uživatelé byli zaplaveni skupinovými FaceTime hovory‌, a jakmile zavěsí, přijde další hovor. Jak popsal jeden uživatel na podpoře Apple, spamové hovory probíhají nepřetržitě a ve výsledku zablokoval více než 300 čísel.

Jiný uživatel popisuje problém: „Od 2 hodiny ráno jsem začal přijímat skupinové FaceTime hovory z kombinací čísel v mých kontaktech a náhodných čísel, která jsem neuložil. Od té doby jsem během dne přijal dalších asi 7 hovorů. Hovory před ukončením vyzvánějí pouze jednou nebo dvakrát.“ Zdá se, že se nejedná o nový případ, na fóru jsou příspěvky od března loňského roku. Bohužel neexistuje žádná oprava, ale doufejme, že rostoucí počet uživatelů, kteří si na tento problém stěžují, přiměje Apple k poskytnutí řešení.