iPhone 13 Pro a MacBook Pro s čipy M1 Pro/Max jsou rozhodně jedny z nejlepších produktů, které Apple vydal v roce 2021. Ale jak se blíží rok 2022, existují některé produkty, které by měl Apple rozhodně přestat prodávat, protože jeho prodej již nedává smysl.



Apple Watch Series 3 (2017)

Není to poprvé, co tvrdíme, že by Apple měl přestat prodávat Apple Watch Series 3. Produkt je stále skvělý pro ty, kteří již jej vlastní, ale nikdy bychom vám nemohli doporučit je nyní zakoupit. Hlavním problémem je dostupnost úložiště. Vzhledem k tomu, že Apple Watch Series 3 má k dispozici pouze 8 GB, proces instalace aktualizací je složitější. Pokud uvažujete o koupi Apple Watch, ale nechcete utrácet více za Apple Watch Series 7, jsou tu mnohem rychlejší a velmi schopné Apple Watch SE vydané v roce 2020, které spojují to nejlepší z Series 4, Series 5, a Series 6.

iPod touch (2019)

Apple tvrdil, že iPod touch je o zábavě. Společnost dokonce před vydáním své služby Apple Arcade propagovala iPod touch jako herní zařízení. Nyní, s více než 200 hrami na herní platformě a o tři roky později, je iPod trochu zapomenutý. iPod touch má čip A10 Fusion, který najdete v iPhonu 7. Přestože je dvakrát rychlejší než jeho předchozí model a má třikrát lepší grafický výkon, má pouze 4palcový Retina displej. Má 8MP fotoaparát schopný natáčet video v 1080p HD a má FaceTime HD kameru s rozlišením 1,2MP. Skvělé by bylo, kdyby Apple aktualizoval toto zapomenuté zařízení s větším a jasnějším displejem, větší úložnou kapacitou a vylepšenými fotoaparáty. I když si myslím, že by bylo lepší koupit si iPhone nebo iPad mini, stále existují lidé, kteří chtějí zařízení pouze na poslech některých skladeb a používání několika aplikací.

Mac mini (2018)

Uprostřed přechodu na čipy Apple Silicon je divné, že společnost stále prodává Mac mini s čipem Intel. Je dražší a existuje důvod, proč byste si Mac s čipem Intel neměli kupovat právě teď: Apple určitě brzy ukončí podporu tohoto zařízení, po vydání nového modelu. Mac mini obsahuje 8. generací Intel Core i5, 8GB RAM, Intel UHD Graphics 630 a 512GB SSD úložiště. I když je to stále skvělý produkt, je mnohem dražší a méně výkonný než Mac mini s čipem M1.

Beats Solo3 Wireless (2016)

Protože společnost nedávno ukončila prodej Beats Solo Pro, což jsou lepší sluchátka, proč stále prodává Beats Solo3 Wireless? Přestože má výdrž baterie až 40 hodin, Beats Solo3 Wireless má ten starý „levný“ vzhled značky Beats, odlišný od Solo Pro, který měl hezčí a luxusnější vzhled (i když vůbec ne pohodlný). Beats Solo3 Wireless používá čip W1, takže podporuje rychlé spárování se všemi vašimi zařízeními Apple.