Aplikace Next je nyní k dispozici pro uživatele macOS zdarma pro ty, kteří již mají zakoupenou aplikaci pro iPhone nebo iPad. S Mac Catalyst rozšiřuje Sorcererhat platformy, kde můžete používat Next, perfektní doplněk pro předplatitele Apple Music.



Aplikace Next pro macOS obsahuje všechny funkce, které už uživatelé iPhonu a iPadu znají – mixy Magic DJ, seznamy skladeb, multitasking, widgety, tmavý režim a dokonce i podporu pro Zkratky na macOS Monterey. Aplikace samozřejmě plně využívá prostředí macOS, takže ji můžete používat jako kteroukoli jinou aplikaci pro Mac. Aplikace Next byla vydána ke konci roku 2019 pro uživatele iPhone.

V roce 2021 pak vývojáři vytvořili verzi pro iPad využívající větší obrazovku, postranní panel a další. Na rozdíl od jiných aplikací třetích stran, které jsou již k dispozici, není Next alternativním přehrávačem k Apple Music. Místo toho se aplikace zaměřuje na pomoc uživatelům objevit více skladeb pomocí automaticky generovaných dynamických seznamů skladeb. Next je k dispozici v App Store za 129 Kč. Za zmínku stojí, že aplikace vyžaduje předplatné Apple Music nebo skladby uložené v aplikaci Hudba. Pokud již máte Next, verzi pro macOS si můžete stáhnout zdarma.