Od doby, kdy Apple vydal AirPods Pro, uplynuly více než dva roky, a přestože od té doby nebyl vydán nový model, zprávy naznačují, že AirPods Pro druhé generace budou konečně vydány příští rok.



Mezi klíčové funkce AirPods Pro, které jsou momentálně k dispozici, patří silikonové koncovky do uší, vylepšená kvalita zvuku oproti standardním AirPods, aktivní potlačení hluku a funkce Conversation Boost, která zvyšuje hlasitost osoby, která před vámi mluví. O AirPods Pro druhé generace slýcháme zprávy již od vydání původních AirPods Pro a v dnešním článku si shrneme, co o nich víme.

AirPods Pro 2: Datum vydání

Zatímco se původně hovořilo o tom, že nové AirPods Pro budou vydány během prvních šesti měsíců roku 2022, zdá se, že tomu tak již není. Analytik Ming-Chi Kuo ve své výzkumné zprávě na začátku tohoto měsíce uvedl, že očekává, že Apple vydá AirPods Pro druhé generace ve čtvrtém čtvrtletí roku 2022, které bude probíhat od října do prosince. Apple oznámil původní AirPods Pro tiskovou zprávou na svých webových stránkách 30. října 2019, což bylo také ve čtvrtém čtvrtletí.

AirPods Pro 2: Očekávané funkce

Mark Gurman a Debby Wu z Bloomberg již dříve uvedli, že Apple testoval kompaktnější design nových AirPods Pro, který by neobsahoval stopky. Pokud to bude konečný design, nové AirPods Pro by mohly vypadat podobně jako Beats Studio Buds vydané v červnu 2021. Také uvedli že by mohly obsahovat pohybové senzory pro sledování kondice. Podle analytika Ming-Chi Kuo budou mít výrazně vylepšený bezdrátový čip ve srovnání s čipem H1 v současných AirPods Pro. Čip napájí funkce související se zvukem, jako je aktivní potlačení hluku, a vylepšení této technologie by mohla vést ke zvýšení výdrže baterie pro delší dobu poslechu na jedno nabití. Je pravděpodobné, že budou mít také voděodolné nabíjecí pouzdro.