Jonathan z YouTube kanálu Megalag dříve upoutal pozornost, když použil AirTag ke sledování zásilek odeslaných do Severní Koreje, Elonu Muskovi a generálnímu řediteli Apple Timu Cookovi (který mu jej vrátil s dopisem).



AirTagy odeslané do Severní Koreje však nebyly doručeny, což ho přimělo zkusit to znovu, aby zjistil proč. Každý, kdo si objednává balíčky nebo posílá balíčky, se občas setkal se ztrátou balíčku nebo neúspěšným doručením. Jonathan zahájil test v květnu, aby otestoval, jak dobře AirTagy fungují při sledování zásilek odeslaných do zámoří. Aby to otestoval, použil DHL k odeslání AirTagu z Německa Elonu Muskovi, Timu Cookovi a do Severní Koreje. AirTagy fungovaly překvapivě dobře, dokonce zachytily některé informace o poloze ve vzduchu v letadle. Zatímco AirTag odeslaný Cookovi se podařilo doručit do zamýšleného cíle a byl vrácen s dopisem, AirTag směřující do Severní Koreje skončil uvíznutý na německém letišti, v Jižní Koreji a Pekingu.

Během natáčení posledního videa spolu s odesláním dalšího AirTagu do Severní Koreje dostal zpět jeden z prvních balíčků. Poté, co obdržel identické dopisy o tom, že balíčky (jejichž současnou polohu měl) se navzdory vyšetřování ztratily, a poté, co byly balíčky později nalezeny, spekuloval, že by to mohlo být proto, že DHL považuje za nákladově efektivnější zaplatit zákazníkům za obsah balíčku než skutečné hledání chybějících balíčků. I když to není praktické pro každý balíček, který posíláte, možná poslání AirTagu spolu s dražšími balíčky může sloužit jako jakési dodatečné pojištění – zvláště při posílání dárků o letošních svátcích. Podívejte se na jeho video níže.