MKBHD je zpět s novým testem fotoaparátu populárních smartphonů. Letos se zaměřil na nejnovější smartphony od všech hlavních značek, mezi které patří iPhone 13 Pro, Google Pixel 6 Pro a další.



iPhony vždy měly působivé funkce pro natáčení videa, ale Marques Brownlee otestoval jeho fotografické schopnosti. Smartphony byly identifikovány pouze písmenem, nikoli názvem, aby byl test objektivní. Dobrá fotografie má samozřejmě mnoho technických prvků (jako je ostrost, kontrast, zpracování světel a dynamický rozsah), ale pro tento test záleželo na subjektivním dojmu. V prvním kole se iPhone 13 Pro postavil proti Motorola Edge a získal své vůbec první vítězství. Při pohledu na fotografie je jasné proč.

Na záběru vytvořeným pomocí Motorola Edge je okno za Brownleem úplně bílé. Na záběru vytvořeném pomocí iPhonu jsou detaily a barvy zachovány. V dalším kole se iPhone 13 Pro postavil proti Google Pixel 5a. V tomto kole však neuspěl. To není příliš překvapivé. Tolik toho, co dělá fotoaparát chytrého telefonu dobrým, je obsaženo spíše v softwaru než v hardwaru telefonu – tomu se říká počítačová fotografie. Google má velké zkušenosti a je schopen tento software využít v celé své produktové řadě. Nezapomeňte se podívat na celé video níže, kde najdete přehled všech ostatních telefonů.