iOS 15.2 obsahuje nový volitelný nástroj pro rodiče, který pomáhá dětem zůstat v bezpečí při psaní textových zpráv. V dnešním článku si ukážeme, jak zapnout funkci, která varuje, když fotografie, které dítě přijme nebo odešle, mohou obsahovat nahotu.



Apple funkci popisuje takto: „Zapněte bezpečnost komunikace, abyste své dítě ochránili před prohlížením nebo sdílením fotek, které obsahují nahotu. Pokud aplikace Zprávy zjistí, že dítě přijímá nebo se pokouší odeslat tento typ fotky, aplikace Zprávy fotku před zobrazením na zařízení vašeho dítěte rozmaže a poskytne pokyny a zdroje přiměřené věku, které mu pomohou učinit správnou volbu, včetně kontaktování někoho, komu důvěřují.“ Důležité je, že Apple vytvořil tuto funkci tak, aby neměl přístup k žádné z fotografií. Veškeré zpracování se provádí na zařízení, aby se zjistilo, zda je na fotce nahota a zprávy jsou šifrovány typu end-to-end.

Jak zapnout funkci Bezpečnost komunikace na iPhonu nebo iPadu dítěte

Chcete-li nastavit funkci (vyžaduje Rodinné sdílení), musíte na vašem zařízení používat funkci Čas u obrazovky. Ujistěte se, že oboje zařízení používají iOS 15.2 (nebo macOS 12.1)

  • Na vašem iPhonu otevřete aplikaci Nastavení.
  • Vyberte Čas u obrazovky.
  • Přejeďte dolů a vyberte dítě, pro které chcete nastavit funkci Bezpečnost komunikace.
  • Vyberte Bezpečnost komunikace.
  • Klepněte na přepínač v horní části vedle položky Zkontrolovat citlivé fotografie.