Apple plánuje letos vydat nový 27palcový iMac s čipem Apple Silicon. Jak se objevují neustále nové informace o tomto zařízení, v dnešním článku si je shrneme a uvedeme si vše, co zatím o tomto produktu víme.



Design

Poté, co Apple v roce 2021 oznámil nový 24palcový iMac se zbrusu novým designem, lidé očekávají, že totéž nabídne 27palcový iMac. Pokud se tak stane, bude zařízení obsahovat design stejný jako 24palcový model, ale vydán bude v tradičních barvách, jako je stříbrná a vesmírně šedá. Podle zprávy DSCC, Apple vydá 27palcový iMac s miniLED displejem a technologií ProMotion během jara 2022.

Procesor a úložiště

iMac bude pravděpodobně obsahovat čipy M1 Pro a M1 Max. Protože společnost před několika měsíci představila MacBook Pro s těmito výkonnými čipy, je logické, že bude obsahovat stejné čipy, ale s ještě větším výkonem, protože počítače budou neustále připojeny k napájení. S ohledem na to budou schopny nabídnout až 64 GB RAM a až 8 TB SSD. Pravděpodobně bude obsahovat 10GB Ethernet port a stejné porty jako nový MacBook Pro: HDMI, slot na SD kartu, Lightning a USB-C.

Kdy bude oznámen nový 27palcový iMac?

DSCC uvádí, že další 27palcový iMac bude oznámen na jaře. Dosud zprávy naznačují, že Apple skutečně plánuje uskutečnit keynote v nadcházejících měsících, pravděpodobně v dubnu nebo květnu, kdy pravděpodobně oznámí iPhone SE 3 a nový iPad Air s podporou Center Stage.