Už jsme si zvykli, že patenty ukazují nové technologie, se kterými společnost Apple ve svých zařízeních experimentuje, ale tento je trochu jiný. Americký úřad pro patenty a ochranné známky tento týden udělil společnosti Apple patent na střešní okno automobilu.



Střešní okno patentované společností Apple má proměnnou neprůhlednost skla, což znamená, že řidič bude mít možnost upravit průhlednost střešního okna. Jak poznamenal MotorTrend, patent také ukazuje, že střešní okno se otevírá v sekvenci s bočními okny, zatímco současné vozy s podobnými technologiemi mají střešní okno pevné. Zde je část popisu patentu: „Dalším aspektem popsaných provedení je vozidlo, které obsahuje okno a proměnnou průsvitnou oblast definovanou na okně. Oblast proměnlivého průsvitu je řiditelná, aby umožnila požadovaný stupeň prostupu světla oknem. Sestava pohyblivého panelu je pohyblivá mezi uzavřenou polohou a otevřenou polohou.“ 

Jinými slovy, řidiči „Apple Car“ si budou moci vybrat, zda chtějí do vozu vpustit sluneční světlo, aniž by museli otevírat střešní okno, nebo jej úplně otevřít, aby se nadýchali čerstvého vzduchu. Není těžké si představit úpravy střešního okna pomocí CarPlay nebo dokonce přes Siri. Ale samozřejmě nejdůležitější na tomto patentu je, že potvrzuje všechny zprávy týkající se toho, že Apple pracuje na svém vlastním voze.