Apple dnes oznámil, že oficiálně ukončuje výrobu iPodu touch, který byl nahrazen jinými zařízeními, jako jsou iPhone a iPad. Apple říká, že odstraňuje ‌iPod touch‌, protože jeho schopnosti jsou dostupné napříč celou produktovou řadou Apple.



‌iPod touch‌ je posledním iPodem a od května 2019, tedy před třemi lety, nebyl aktualizován. Marketingový šéf Apple Greg Joswiak ve svém prohlášení uvedl, že „duch iPodu žije dál“ v dalších produktech Apple. „Hudba byla vždy součástí naší společnosti a její zpřístupnění stovkám milionů uživatelů stejně jako iPod ovlivnilo více než jen hudební průmysl – také nově definovalo, jak je hudba objevována, poslouchána a sdílena,“ řekl Greg Joswiak, senior viceprezident společnosti Apple pro celosvětový marketing.

„Dnes žije duch iPodu dál. Integrovali jsme jej do všech našich produktů, od iPhonu, Apple Watch až po HomePodu mini, Macu, iPadu a Apple TV.“ Apple představil první iPod před 21 lety v říjnu 2001 a v té době šlo o revoluční hudební zařízení, které strčilo do kapes tisíce skladeb. Apple představil mnoho variant iPodu, včetně iPodu Shuffle, iPodu nano a ‌iPodu touch‌, ale všechny byly od té doby vyřazeny a ukončeny. Do vyprodání zásob bude ‌iPod touch‌ stále k dispozici ke koupi prostřednictvím webových stránek společnosti Apple, maloobchodních prodejen společnosti Apple a autorizovaných prodejců společnosti Apple.