Apple může letos na WWDC představit nový Mac, přičemž podle Marka Gurmana z Bloomberg je nejpravděpodobnějším produktem, který by mohl být oznámen MacBook Air.



V dnešním zpravodaji „Power On“ Gurman nastínil svá očekávání ohledně potenciálního oznámení nějakého nového zařízení na letošní WWDC. Známky „realityOS“, dlouho očekávaného operačního systému, který poběží na AR/VR headsetu, byly spatřeny ve zdrojovém kódu začátkem tohoto roku a objevilo se několik zpráv, že datum vydání tohoto zařízení se již blíží. Další zprávy, že Apple oznámí svůj headset již brzy, se objevily dnes, když se objevila ochranná známka pro „realityOS“ s termínem podání v zahraničí 8. června 2022, pouhé dva dny po hlavní keynote WWDC.

Přesto tomu Gurman příliš nevěří: „Pokud jde o nový hardware, byl bych opatrný očekávat AR/VR headset již nyní.“ Gurman dříve uvedl, že vydání headsetu bude pravděpodobně odloženo až do roku 2023 v důsledku mnoha vývojových problémů, včetně problémů s přehříváním, s fotoaparátem a softwarem. „Pokud bude na WWDC představen nějaký hardware, bude to pravděpodobně nějaký Mac, pravděpodobně MacBook Air s čipem M2.“ Kromě případných oznámení nějakého zařízení se očekává, že budou představeny nové aktualizace pro zařízení Apple, včetně iOS 16, iPadOS 16, watchOS 9, tvOS 16 a macOS 13.