Je to téměř 15 let od vydání prvního iPhonu a téměř stejně dlouho od vytvoření App Store. Za tu dobu je k dispozici pro iOS spousta aplikací – každá má svou vlastní charakteristickou ikonu.



Dánský designér Michael Flarup vydal knihu, která zobrazuje řadu ikon aplikací pro iPhone z posledních deseti let. Možná si pamatujete na některé z těchto ikonických ikon a některé jste možná ještě nikdy neviděli. Michael Flarup na knize pracuje od roku 2018. To, co začalo jako kampaň na Kickstarteru, se stalo velmi očekávaným projektem. Kniha je dodávána také s poděkováním s nálepkou a šablonou, kterou autor navrhl a kterou používá ve své práci.

Autor navíc objasňuje, že se nejedná o knihu, jak navrhovat ikony aplikací, ale nabízí  informace pro ty, kteří se o tuto práci zajímají. Dokonce můžete vidět proměnu různých ikon, jak se v průběhu času aktualizovaly. Mnohé z těchto aplikací poznáte pouze podle jejich ikony.

Kniha také obsahuje rozhovor s designérem Marcem Edwardsem z Austrálie. Rozhovor prozrazuje, jak začal navrhovat ikony aplikací, rady, jak začít a další. Jak název knihy napovídá, kniha se týká čistě iOS – takže se nepokoušejte dát tuto knihu svému kamarádovi, který má systém Android. Je to však skvělý dárek pro milovníky digitálního umění i nadšence Apple. Je to fantastický způsob, jak ocenit umění technologie, kterou dnes tak často používáme. Knihu si můžete předobjednat klepnutím zde. Vydání digitální verze se neplánuje.