Extrémně vzácný funkční počítač Apple-1 ručně očíslovaný Stevem Jobsem se objevil v aukci a očekává se, že se prodá za více než 450 000 dolarů. Aukci pořádá RR Auction, a počítač pochází z osobní sbírky Rogera Wagnera.



Počítač Apple-1 je kompletní se všemi součástmi a příslušenstvím potřebnými pro provoz. Tento Apple-1 byl jedním z prvních, který byl veřejně vydražen, v dubnu 2002 na Vintage Computer Festivalu v Kalifornii. Koupil jej Roger Wagner, který napsal první knihu o programování. Je dlouholetým přítelem spoluzakladatele společnosti Apple Steva Wozniaka, který řekl: „Roger Wagner nejen četl první knihu o programování počítače Apple 1, ale on ji napsal.“ V dražbě je originální deska Apple-1, jak ji označil Jobs, její rozhraní, klávesnice, monitor displeje a replika návodu k obsluze podepsaného Stevem Jobsem. Nejpozoruhodnější je, že počítač Apple-1 je funkční.

Tento počítač Apple-1 prozkoumal a uvedl do provozuschopného stavu v dubnu 2021 odborník na Apple-1 Corey Cohen a video, jak běží a funguje, je k dispozici online na RRAuction.com. Komplexní zpráva o technickém stavu vypracovaná Cohenem je k dispozici zájemcům; aktuální stav zařízení je ohodnocen: 7,0/10. V registru Apple-1 je uveden jako #12. Doplněno úplným dopisem o pravosti. Očekává se, že Apple-1 bude vydražen za více než 450 000 dolarů, aukce bude ukončena 23. června.