Facebook ve čtvrtek začal informovat uživatele, že Přátelé v okolí a další funkce založené na poloze budou na konci měsíce ukončeny. Zatímco důvody jsou v současné době nejasné, společnost tvrdí, že všechny informace související s těmito funkcemi budou ze serverů smazány.



Uživatelé dostávají upozornění v aplikaci Facebook pro iOS a Android o konci funkce Přátel v okolí, což je funkce, která lidem umožňuje sdílet svou aktuální polohu s ostatními přáteli. Zároveň Facebook také říká, že Časová upozornění, Historie polohy a Poloha na pozadí také brzy zmizí. Podle společnosti nebudou přátelé v okolí a další funkce založené na poloze uživatelům po 31. květnu 2022 k dispozici. Informace, které jste sdíleli a které byly použity pro tyto funkce, včetně historie polohy a polohy na pozadí, se po 31. květnu 2022 přestanou shromažďovat, i když jste je dříve povolili.

Některá data, jako je historie polohy uživatele (která automaticky používá vaši polohu k vytvoření mapy míst, která jste navštívili, budou k dispozici ke stažení do 1. srpna 2022. Poté budou tato data smazána. Bohužel to neznamená, že aplikace Facebook přestane shromažďovat polohu uživatelů. Společnost uvádí, že údaje o poloze budou stále shromažďovány pro jiné funkce.