Firefox dnes oznámil vydání Firefox 100, nejnovější verze oblíbeného prohlížeče, který slouží jako alternativa k Safari a Chrome. Firefox 100 přináší nové funkce pro mobilní zařízení i stolní počítače.



Pro Mac podporuje Firefox 100 video s vysokým dynamickým rozsahem (HDR). Tato funkce vyžaduje Mac s displejem kompatibilním s HDR se systémem macOS 11 nebo novějším. K dispozici jsou také titulky při použití režimu Obraz v obraze, které jsou k dispozici na webech, které podporují formát WebVTT, jako jsou YouTube, Netflix a Prime Video. Nová verze obsahuje také funkci, která dokáže detekovat jazykové preference a zeptat se uživatele, zda by chtěl přepnout na preferovaný jazyk, a funkce automatického vyplňování kreditních karet se nyní rozšířila do Spojeného království, Francie a Německa.

Pokud jde o zařízení se systémem iOS, aktualizace přináší přehlednou historii a karty pro lepší organizaci a navíc obsahuje nové tapety pro přizpůsobení. Funkce historie seskupuje položky, takže můžete například najít všechny webové stránky, které jste navštívili, pod konkrétním hledaným výrazem. Historie je nyní také prohledávatelná. Aby se omezil nepořádek, je nyní snazší přepínat mezi tím, co je aktuální. Pokud karta nebyla navštívena po dobu 14 dnů, přesune se na liště karet do „neaktivního stavu“. V takovém případě je karta k dispozici, ale nepřekáží, dokud ji nebudete potřebovat.