Apple začátkem roku představil spoustu nových zařízení, včetně Macu Studio, Studio Display a dalších. Po zbytek roku nás však čeká ještě mnohem více, včetně nových Maců, řady iPhone 14 a dalších. V dnešním článku si ukážeme nové produkty, které očekáváme.



Nový MacBook Air

Jedním z nejočekávanějších nových produktů je zcela přepracovaný MacBook Air. O novém MacBooku Air se říká, že bude mít plochý design, který je vpředu tenčí a směrem dozadu tlustší. Spolehlivý analytik Ming-Chi Kuo také oznámil, že MacBook Air 2022 bude k dispozici v dalších barvách, podobně jako 24palcový iMac. Stejně jako iMac bude údajně obsahovat bílé rámečky a bílou klávesnici. Existují také zprávy, že by MacBook Air mohl mít zářez podobný novému MacBooku Pro, ale není jasné, zda tomu tak skutečně bude. Nový MacBook Air bude údajně prvním Macem s čipem M2 nové generace. Bloomberg oznámil, že čip M2 bude mít stejný počet výpočetních jader jako M1, ale poběží rychleji.

Mac Pro s čipem Apple Silicon

Není překvapením, že přechod na čipy Apple Silicon bude pokračovat i v roce 2022 – a mohl by to být rok, kdy bude přechod dokončen. Podle Bloomberg Apple plánuje vydat nový Mac Pro s čipem Apple Silicon. Toto zařízení by mohlo mít zhruba poloviční velikost oproti současnému Macu Pro. Apple dokonce potvrdil vydání nového Macu Pro během keynote v březnu. Viceprezident Apple John Ternus řekl: „Zbývá už jen jeden další produkt: Mac Pro, ale to je na jiný den.“ Říká se, že nový Mac Pro bude k dispozici v konfiguracích s 20 nebo 40 výpočetními jádry, složenými z 16 vysoce výkonných nebo 32 vysoce výkonných jader a čtyř nebo osmi vysoce účinných jader.

Nový iMac (ale ne 27palcový model)

Zatímco Apple představil zcela nový 24palcový iMac v dubnu 2021, fanoušci většího 27palcového iMacu stále čekají. Ve skutečnosti byl 27palcový iMac stažen z prodeje po vydání Macu Studio a monitoru Studio Display. Zatímco se kdysi říkalo, že Apple pracuje na 27palcovém iMacu s čipem Apple Silicon, 9to5Mac nedávno oznámil, že v blízké budoucnosti vydán nebude. I když by jej společnost určitě mohla někdy v budoucnu vydat, neočekáváme to v dohledné době. Apple však pracuje na nové verzi barevného 24palcového iMacu s čipem M2. Očekává se, že tento stroj bude vydán někdy na podzim.

Přepracovaný iPad Pro

Bloomberg oznámil, že Apple vyvíjí přepracovaný iPad Pro se skleněnými zády. Tato změna by umožnila, že by iPad Pro poprvé podporoval bezdrátové nabíjení a také zpětné bezdrátové nabíjení. Zpětné bezdrátové nabíjení by vám umožnilo umístit zařízení kompatibilní s bezdrátovým nabíjením, jako je iPhone nebo AirPods, na zadní stranu iPadu Pro, abyste toto zařízení dobili. Energie by byla sdílena z iPadu Pro do druhého zařízení. Nedávno však 9to5Mac uvedl, že Apple změnil plány. Místo zcela skleněných zad společnost plánuje přidat větší skleněné logo Apple, přes které by bylo možné bezdrátové nabíjení. Další změnou je rozšíření technologie mini-LED displeje na 11palcový iPad Pro.

Řada iPhone 14 

A samozřejmě nemůžeme zapomenout na iPhone 14. Analytik Ming-Chi Kuo předpovídá, že sestava se bude skládat ze dvou 6,1palcových modelů a dvou 6,7palcových modelů. Sestava iPhonů pro rok 2022 by mohla z hlediska marketingových názvů vypadat nějak takto: iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max. Zatímco některé dřívější zprávy naznačovaly, že iPhone 14 by mohl mít podobný design jako iPhone 4, nejnovější zprávy říkají, že Apple místo toho plánuje skromnější změnu. Ve skutečnosti se očekává, že iPhone 14 a iPhone 14 Max budou vypadat téměř stejně jako předchozí modely. O iPhonech 14 Pro a iPhone 14 Pro Max se však říká, že nebudou mít zářez. Kuo také očekává dramatická vylepšení předního fotoaparátu s podporou automatického ostření.

Apple Watch Series 8 s novými funkcemi 

Kuo oznámil, že Apple na podzim roku 2022 vydá tři nové modely Apple Watch, včetně nových špičkových Apple Watch Series 8, nových Apple Watch SE a také sportovní verzi. Pokud jde o zdravotní funkce, očekává se, že Apple Watch Series 8 budou obsahovat senzor tělesné teploty, který umožní další funkce pro sledování zdraví a kondice.

AirPods Pro 2 s novým designem a funkcemi

Apple také údajně plánuje vydat AirPods Pro druhé generace. Očekává se, že tyto AirPods Pro 2 se nově zaměří na sledování zdraví a fitness, a také budou mít zcela nový design. Bloomberg oznámil, že AirPods Pro budou mít „kompaktnější“ design. Tyto změny však nejsou zaručeny. Říká se, že Apple čelil výzvám při změně designu, aby zároveň stále obsahovaly funkce, jako je režim propustnosti, čip H1 a potlačení hluku.