AirTagy jsou malé trackery, které vám pomohou najít ztracené nebo odcizené věci. Objevili se však lidi, kteří používají AirTagy k nekalým účelům, a to vedlo Apple k tomu přidat upozornění na neznámé AirTagy.



Toto upozornění má odradit lidi od toho, aby vás sledovali bez vašeho souhlasu. Pomocí sítě Find My můžete detekovat a lokalizovat blízké neznámé AirTagy. Upozornění na neznámé AirTagy se objeví poté, co bylo příslušenství odděleno od jeho vlastníka a je vidět, že se s vámi v průběhu času pohybuje. Abyste mohli dostávat upozornění, musíte v Nastavení zapnout Polohové služby a Bluetooth a oznámení o sledování:

  • Nastavení > Soukromí > Polohové služby
  • Nastavení > Bluetooth
  • Nastavení > Oznámení > Oznámení o sledování

Pokud obdržíte oznámení s nápisem „Neznámý AirTag se pohybuje s vámi“, klepněte na upozornění a pokračujte. V aplikaci Najít se objeví mapa s červenými čárkami, která přibližně ukazuje, kde byl u vás neznámý AirTag detekován. Můžete klepnout na Přehrát zvuk a uslyšíte hluk, který vám pomůže zařízení najít. Pokud znáte vlastníka AirTagu, můžete kliknout na Pozastavit bezpečnostní upozornění. Pokud však AirTag neznáte, můžete se dozvědět více a deaktivovat jej, aby vás zařízení již nemohlo sledovat – na obrazovce se zobrazí pokyny, které vám pomohou deaktivovat AirTag. Můžete také zjistit, zda vlastník AirTagu sledoval vaši polohu.