iOS 15.5 obsahuje užitečnou funkci, která umožňuje uživatelům iPhonu a iPadu automaticky omezit počet epizod uložených na jejich zařízení. Tento článek vysvětluje, jak to funguje.



Stahování podcastů do vašeho ‌iPhonu‌ nebo ‌iPadu‌ je skvělý způsob, jak zajistit, že budete mít něco zajímavého k poslechu při dojíždění nebo na cestách, bez ohledu na to, zda máte Wi-Fi nebo mobilní připojení. Pokud se však přihlásíte k odběru několika pořadů, váš ‌iPhone‌ se může rychle zaplnit nepřehranými podcasty. Než budete postupovat podle níže uvedených kroků, ujistěte se, že vaše zařízení používá iOS 15.5 nebo iPadOS 15.5 nebo novější. Chcete-li zkontrolovat, zda je váš ‌iPhone‌ nebo ‌iPad‌ aktuální s nejnovější verzí, přejděte do Nastavení -> Obecné -> Aktualizace softwaru.

Jak omezit počet podcastů uložených na vašem iPhonu nebo iPadu

  • Otevřete aplikaci Nastavení‌.
  • Přejděte dolů a klepněte na Podcasty.
  • V části Automatické stahování klepněte na Automaticky staženo.
  • Vyberte si preferovanou možnost stahování a uchovávání podcastů podle počtu nejnovějších epizod na pořad nebo podle počtu dnů, které uplynuly.

Pamatujte, že když epizody překročí stanovený limit, budou automaticky odstraněny z vašeho zařízení, i když to neplatí pro epizody, které jste si uložili nebo stáhli ručně. Rovněž stojí za to mít na paměti, že zvolená možnost neovlivní pořady s přizpůsobeným nastavením.