Oficiálně nás dělí pár týdnů od WWDC 2022, která se má konat 6. června. Během akce Apple pravděpodobně představí iOS 16, iPadOS 16, watchOS 9, tvOS 16 a macOS 13. V dnešním článku se podíváme na pět nových softwarových funkcí, které očekáváme, že budou představeny.



Přepracovaný režim soustředění

S iOS 15 Apple představil režim soustředění, který pomáhá uživatelům minimalizovat rozptylování. Zajisté je to to jedna z nejdůležitějších funkcí dostupných v iOS 15 a nový řetězec přidaný do iOS 15.5 ukazuje, že Apple by mohl tuto funkci vylepšit. Nastavit si budete moci například povolené oznámení.

Ciferníky pro Apple Watch

Každých pár let Apple zvětšuje velikost obrazovky Apple Watch. Bohužel, zatímco společnost během těchto let přidala nové ciferníky, některé staré verze neaktualizovala. S ohledem na to zpráva Bloomberg uvádí, že Apple konečně připravuje aktualizace mnoha svých ciferníků. Mark Gurman říká, že Apple chce letos obnovit mnoho z nich. Pokud se ukáže, že je to pravda, watchOS 9 by mohl být opravdu skvělý, protože Gurman také věří, že to bude jeden z nejdůležitějších let pro Apple Watch.

Vylepšený multitasking

Každý rok se říká, že Apple přinese do iPadOS pořádné multitaskingové rozhraní. Tentokrát tomu není jinak, i když to konečně vypadá, že Apple vylepší multitasking pro uživatele iPadů. Mark Gurman z Bloomberg navrhl, že iPadOS by mohl obsahovat režim „pro“, což by byl skvělý doplněk pro ty, kteří dávají přednost práci na větších obrazovkách.

Přepracovaný systém oznámení na iOS a iPadOS

Mark Gurman z Bloomberg v dubnovém vydání svého zpravodaje Power On píše, že iOS 16 přinese celkově významné vylepšení, včetně aktualizace oznámení. Zaměření na oznámení je zajímavé, protože společnost Apple během posledních dvou let provedla řadu změn v systému oznámení iOS se zavedením funkcí, jako je souhrn oznámení a režimy soustředění. Zdá se však, že společnost stále není spokojena a plánuje další změny.

macOS 13 se zaměří na Macy s čipy Apple Silicon

S macOS 12 Monterey již Apple představil spoustu exkluzivních funkcí pro Macy s M1. Vzhledem k tomu, že přechod od Intelu k vlastním čipům již skončil, je pravděpodobné, že se společnost zaměří ještě více na Macy s vlastními čipy. macOS 13 by mohl obsahovat oznámení přepracovaná stejně jako iOS 16 a iPadOS 16, widgety kdekoli na domovské obrazovce a vylepšení pro Universal Control.