S loňským vydáním iOS 15 a macOS Monterey jsou k dispozici nové funkce, které vám pomohou lépe se spojit s ostatními. Facetime je nyní lepší než kdy dříve, zejména na novějších zařízeních Apple.



Zde je několik tipů, které vám pomohou maximálně využít aplikaci Facetime na iPhonu, iPadu nebo Macu.

Center Stage

Funkce Center Stage je k dispozici od loňského jara, o něco dříve než iOS 15, a od té doby je doplňkem nových iPadů. Přední ultraširokoúhlý fotoaparát se pomocí strojového učení pohybuje s vámi a udržuje vás i kohokoli jiného v záběru. Tato funkce je momentálně k dispozici pouze na vybraných iPadech, ale může fungovat na některých Macech připojených k monitoru Studio Display.

Režim izolace hlasu

Asi to znáte. Všichni jsme zaneprázdněni a někdy nemůžeme najít klidné místo, kde bychom si mohli zavolat. Pomocí režimu izolace hlasu však mikrofon zesílí váš hlas pomocí strojového učení, aby identifikoval a zablokoval jakékoli okolní zvuky. Pokud například venku identifikuje sekačku na trávu nebo dětský pláč, zvuky váš hovor nepřeruší. To bude fungovat na jakémkoli iPhonu, iPadu nebo Macu se systémem iOS 15 nebo macOS Monterey.

Režim Wide Spectrum

Na rozdíl od izolace hlasu využívá režim Wide Spectrum mikrofon vašeho zařízení k přenesení každého jednotlivého zvuku do vašeho hovoru. Tato funkce je ideální pro hudebníky nebo pro někoho, kdo chce slyšet vše, co se děje ve vašem prostoru. Funguje na jakémkoli iPhonu s čipem A12 Bionic nebo novějším.